vineri, 15 iulie 2011

Nimeni nu poate opri primavara!


" Nu ma intereseaza un barbat decat in masura in care cred ca-l stapanesc ca femeie, in care cred ca sunt pentru el, intr-un moment din viata, o fiinta unica, de neinlocuit. Stiu ca sunt femei mai frumoase decat mine, dar asta nu are nicio insemnatate, fiindca oricat de frumoasa ar fi o femeie, se poate totdeauna ivi alta, care sa fie si mai frumoasa; dar cred ca poate exista o adancime sufleteasca, o sensibilitate, o inteligenta care pot insufleti in asa fel un anumit fizic, care pot crea o feminitate infungibila, amalgam unic de insusiri de neinlocuit, cel putin intr-o clipa data, pentru un om intr-un anume climat sufletesc .
 Ceea ce ma atragea la el era impresia pe care mi-o dadea ca e singurnenorocitca unicul lui stimulent in viata sunt euca sunt singura lui bucurieunica lui preocupareDaca nu-i asanu  ma intereseazaNu ma intereseaza un barbat decat in masura in care cred ca-l stapanesc ca femeie, in care cred ca sunt pentru el, intr-un moment din viatao fiinta unicade neinlocuit
 Nu stiu ce ma impiedica sa fac un pas mai departe, nu stiu ce m-a tras tot timpul inapoi si ce-mi da acum tracul, panica asta. S-ar zice ca panza de paianjen s-a intins si s-a tot intins pana aici. Dar mai departe nu e la fel?!... Paianjenul tese harnic, ar putea sa ma inghita, dar se joaca cu mine. Dupa cum vezi, am vrut sa fug, sa scap din plasa lui, dar iata-ma prinsa in plasa.
 O raza de soare trece piezis printr-un loc in care cerul de fum opac se deschide. O vad reflectata intr-un ochi de apă care anunta dezghetul. Adulmec primavara. E poate prea devreme, dar simt ca nimic nu mai poate opri primavara din drumul pe care a pornit... "
                                                Cella Serghi - Panza de paianjen

Un comentariu: