miercuri, 14 decembrie 2011

Pentru tine , batranul meu prieten !

    Dear Santa ,
 Iti dai seama ca au trecut 15 ani de cand ai venit prima data la mine ? Ma mai tii minte ? Eram acolo , acoperita de-o patura enorma ; nu stiam ca tu ai sa vi . Dar eu te asteptam . Nici macar nu stiam ca existi si nici nu auzisem vreodata de "Mos Craciun" . Poate ca mama si tata imi povesteau . Cine stie ?
 Ma crezi ca am invatat sa cred ca existi ? Fara tine , pentru mine nu e sarbatoare , nu mai sunt eu . Eu si iarna . Eu cresteam , tu nu incetai sa treci pe la mine . Vedeam diminetile sub brad : cadouri . Stiam ca ai trecut si in acel an pe la mine , si sarutam fiecare cadou . Primeai acele saruturi ? Da ! Erau pentru tine .
 Cresteam din nou ! Dar inca te asteptam . Acum visam la alte cadouri , nu neaparat materiale . Vroiam draoste sau vroiam sa zbor sau sa ninga sau vroiam sa te vad ! Abia acum realizam ca esti departe si nu am cum sa te vad . 
 Tu esti singurul care-mi stia secretele de Craciun si mereu ma bucuram sa ti le spun ! Oare am fost vreodata pe lista "copiilor rai" ? Niciodata nu mi-ai raspuns la aceasta intrebare . Dar nu ma supar ; stiu ca nu ai voie sa-mi spui . 
 Astazi , 14 decembrie , am crescut si mai mult ! Insa nu am incetat sa cred in tine , chiar daca pe la colturi se discuta tot feluri de zvonuri cum ca tu ai fi mama , tata sau ca nu ai exista . Eu nu ii iau in seama pe acei oameni ! Eu stiu ca tu esti acolo si abia astept sa vorbim si anul acesta !
 Pana atunci , " ho ! ho ! ho ! " , batrane ! 
                                                                      Oana

2 comentarii: